15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Cel mai neconvențial pod din lume este în China. Uite cum se merge pe această construcție – VIDEO

0 Comments

Este cu siguranță cea mai tare construcție a unui pod pe care ai văzut-o vreodată! Evident, ea se află unde altundeva decât în ingenioasa Chină, care ne surprinde tot mai des cu idei interesante în materie de arhitectură.

Un pod roșu a atras atenția călătorilor pentru felul incredibil în care arată, având mai multe noduri și mai multe posibilități de a te deplasa pe el.

Podul este construit într-o provincie din partea central-sudică a Chinei. Felul în care arată podul duce cu gândul la panglici roșii înnodate deasupra apei.

Podul ondulat e situat în orașul Changsha și a fost inaugurat anul trecut pe vremea asta. Este vorba despre un pod pietonal care leagă nu doar malurile unui râu ci și străzi din oraș, fiind o variantă ajutătoare pentru a ajunge dintr-un loc în altul fără a ocoli prea mult.

Podul are 24 de metri înălțime și o lungime de 185 de metri și este inspirat din banda lui Moebius (model cu o singură față și o singură margine).

Podul a început să fie proiectat în anul 2013. A fost construit de firma olandeză Next Architectss, iar acum deja este dat în folosință. Forma podului e inspirată din poveștile cu dragoni și din arta tradițională chinezească.

Dacă nu se deschid videoclipurile, apasă aici și aici

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply