15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: Sunt deja 11 victime – VIDEO

0 Comments

Taifunul Jebi din Japonia, unul din cele mai periculoase din clasa ciclonurilor a produs deja primele pierderi de vieți omenești.

Bilanțul provizoriu al autorităților atinge numărul 11. 11 persoane și-au pierdut viața, așadar, din cauza furtunii violente și a vântului care suflă cu o putere de peste 240 de kilometri la oră.

Taifunul Jebi a lovit prima oară insula Honshu și se extinde, treptat, spre celelalte insule din arhipelagul nipon. Numai în Honshu trăiesc milioane de oameni, iar cei care stau aproape de țărmuri sunt sute de mii.

Taifunul Jebi a fost anunțat de meteorologii din asia de Est și nord-est încă de la finalul lunii august, iar acum produce primele pagube serioase în regiunea Honshu din Japonia.

Este unul din cele mai puternice taifunuri observate de climatologi în ultimii 10 ani. Vântul suflă cu o putere atât de mare încât poate doborî vapoarele, avertizează specialiștii.

De altfel, un astfel de incident a avut loc în apropiere de aeroportul Kansai din insula Honshu. O ambarcațiune cu combustibil a intrat in podul care făcea legatura cu aeroportul din Kansai din cauza valurilor puternice cauzate de taifunul Jebi.

Care e diferența dintre un taifun și o tornadă?

Clasificările internaționale realizate de climatologi pun taifunul înaintea tornadei ca grad de periculozitate. Taifunurile sunt ciclonuri extrem de puternice care pot depăși viteze uriașe, de peste 200 de kilometri la oră în cele mai extreme cazuri.

CITESTE SI: Un medic a fost fotografiat plângând, ținându-se de un zid. Povestea din spatele imaginii

Previziuni numerologice pentru luna aceasta. Ce zodii suferă despărțiri – Ce anunță numerologul Mihai Voropchievici

Principala diferență dintre taifun și tornadă este aceasta: taifunul este mai periculos decât tornada mai ales că el se formează de obicei pe mări și pe oceane.

Apele calde ale Pacificului înmagazinează o cantitate uriașă de energie și la contactul cu vântul puternic și masele de aer extrem de rece, ciclonul se poate forma foarte rapid și poate înainta punând în pericol într-un timp scurt insulele locuite de oameni.

Taifunurile sunt clasificate în funcție de scala Saffire Simpson pentru uragane și ciclonuri sau conform gradațiilor pentru taifunuri a Agenției de Meteorologie a Japoniei.

Cele mai afectate zone de taifunuri sunt Asia de sud-est și Marea Chinei. Anual, aici ajung și se produc peste 30 de taifunuri. Cel mai puternic înregistrat vreodată este taifunul Haiyan care a atins o viteză de 314 kilometri pe oră, pe 3 noiembrie 2013, afectând arhipelagul filipinez.

Taifunul care a făcut însă cele mai multe victime omenești este taifunul Nina, care a dus la pierderea a 100.000 de vieți omenești în China anului 1975.

Daca nu se deschide videoclipul, apasa aici

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply