15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Atacul de cord poate avea simptomele unei simple răceli. Când îți dai seama că ai probleme cu inima și nu ești doar răcit

0 Comments

Atacul de cord poate fi prevăzut din timp, ca mai toate problemele cardiovasculare. Stresul de zi cu zi, alimentația proastă și lipsa odihnei sunt cauzele perfecte pentru instalarea bolilor de inimă.

Unele dintre simptomele care pot anunța atacul de cord sunt asemănătoare răcelii, conform studiu efectuat de National Institutes of Health (NIH).

Unul dintre profesorii americani care a participat la această cercetare completează și spune cum facem diferența între semnele răcelii și semnele unei probleme cu inima.

„În unele cazuri, pacientii au simptome “silentioase” care nu ii fac sa se simta atat de rau incat sa nu poata merge singuri la doctor,” spune autorul studiului, David Bluemke, director al Centrului de Radiologie si Imagistica de la centrul NIH.

„Intr-adevar un atac de cord silentios este similar unei indigestii sau unei raceli, dar spre deosebire de acestea, atacul de cord silentios afecteaza tesutul cardiac,” adauga acesta.

Cand aceste lucruri se intampla, inima bate prea tare si nu mai pompeaza sange in mod eficient, manifestandu-se stopul cardiac.

CITESTE SI: Și pe tine te înțeapă inima? Medicii au spus adevărul despre asta! Este sau nu grav?

Ce boli ascund mâncărimile vaginale

Ce simptome pot apărea cu o lună înainte de un atac de cord?

1. Corpul devine slăbit. Asta se întâmplă cu aproximativ o lună înainte de a suferi un atac de cord. Acest lucru se întâmplă deoarece sângele nu mai circulă așa cum trebuie. Apropierea arterelor face ca mușchii să devină mai slăbiți.

2. Amețeala este un alt simptom care poate anunța atacul de cord. Sângele nu mai ajunge la creier, motiv pentru care apare amețeala.

3. Transpirațiile reci sunt, de asemenea, un simptom care anunță atacul de cord. Dacă sângele nu va mai circulă așa cum trebuie, atunci corpul va începe să transpire. Scade temperatura corporală și apare o stare de rău.

4. Durerile în piept pot anunța un atac de cord. De asemenea, și durerile apărute la nivelul brațelor, la nivelul umerilor și la nivelul spatelui sunt simptome care apar înainte de un atac de cord. De aceea, dacă le aveți, este bine să mergeți la medic pentru a afla care este motivul pentru care au apărut.

5. Cu o lună înainte de atacul de cord, multe persoane s-au îmbolnăvit sau au răcit. Desigur, dacă răcești nu înseamnă că trebuie să te gândești la un atac de cord. Uneri o simplă răceala nu este altceva decât o simplă răceală.

6. Oboseala cronică nu trebuie ignorată, deoarece poate anunța un viitor atac de cord. Asta se întâmplă din cauza aprovizionării insuficiente cu sânge. Astfel, corpul va depune mai mult efort pentru a furniza o cantitate suficientă de sânge. De aceea apare oboseala.

7. Respirația poate fi greoaie înainte de un atac de cord. Asta pentru că și plămânii au nevoie de oxigen și de sânge pentru a funcționa așa cum trebuie. Dacă apar probleme la nivelul inimii, atunci și plămânii vor fi afectați.

8. Alte simptome asociate cu atacul de cord sunt greața, indigestia, arsurile de la nivelul stomacului și durerile abdominale.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply