15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Cum îți dovedești vechimea, dacă nu mai ai cartea de muncă. Ce trebuie să faci, pas cu pas

0 Comments

De aproape șapte ani, nu se mai întocmesc cărți de muncă pentru angajați, iar unora dintre ei le este dificil să demonstreze câți ani au în câmpul muncii, mai ales dacă au avut mai multe locuri de muncă.
Legislaţia încă în vigoare precizează că adeverinţa de vechime în muncă este noul instrument de atestare a vechimii după desfiinţarea carnetelor de muncă, documente care nu se mai înfiinţează şi nu se mai completează din ianuarie 2011.

Până la data de 31 decembrie 2010, vechimea în muncă era probată cu ajutorul unei cărți de muncă pe care o primea fiecare angajat la prima angajare.

Din 28 noiembrie 2016, atât angajatorii, cât şi instituţiile şi autorităţile publice sunt obligate să elibereze, la încetarea activităţii persoanelor pe care le-au remunerat, o adeverinţă de vechime. Astfel angajații au o dovadp a muncii lor. În cazul în care angajatorii refuză sau omit să elibereze aceste adeverințe, riscă amenzi usturătoare.

Salariaţii au dreptul să solicite acest document angajatorului, astfel că este foarte important ca la plecarea de la locul de muncă să obțină și această adeverință pe care să o folosească ulterior la stabilirea vechimii.

Concomitent, angajatorul are obligaţia de a elibera adeverinţa de vechime în muncă în termen de 15 zile de la data solicitării. După data de 1 ianuarie 2011, evidenţa muncii se realizează doar electronic, prin ReviSal.

Obligaţia angajatorului de înfiinţare a unui registru general de evidenţă a salariaţilor fiind stipulată în articolul 34 din Codul muncii.

Adeverinţa de vechime este eliberată doar la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, conform paragrafului 5 al articolului mai sus menţionat:

“(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.“

În cazul în care angajatorul, din motive obiective, nu poate elibera adeverinţa de vechime, salariatul poate solicita această adeverinţă de la inspectoratului teritorial de muncă din raza căruia angajatorul îşi desfăşoară activitatea.

Solicitantul plăteşte un tarif de 20 de lei/document pentru eliberarea adeverinţei de vechime de către ITM, potrivit Ordinului ministrului muncii nr. 826/2014 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestărilor de servicii efectuate în domeniile de activitate ale Inspecţiei Muncii, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 407/2014.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă are obligaţia de a răspunde solicitării de eliberare a adeverinţei de vechime în termen de 15 zile, conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011, potrivit adevarul.ro.

În cazul în care o persoană vrea să dea în judecată un angajator, însă acesta nu mai există pentru că a fost lichidat și radiat, fostul angajat poate acționa în instanță Casa de Pensii. De asemenea, atunci când nu mai există documente care să ateste stagiile de cotizare, fostul angajat poate acționa în instanță pe deținătorul arhivei, care este obligat ulterior să elibereze o adeverință constatatoare a faptului că a lucrat la locul de muncă indicat.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply