15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Descoperire sinistră! Marinarii au găsit o navă fantomă, DISPĂRUTĂ acum 9 ani. Ce se afla în interiorul ei

0 Comments

Atunci când o navă care a dispărut în urmă cu nouă ani a apărut din senin, lumea a rămas fără cuvinte. Mai mulți pescari birmanezi au avut parte în urmă cu câteva zile de un eveniment pe care nu îl vor uita prea curând.

Întâmplarea a avut loc în Marea Andaman, o mare care se află în nord-estul Oceanului Indian, fiind mărginită la nord de Birmania, la sud de Indonezia, la est de Tailanda, iar la vest de două arhipelaguri, Andaman şi Nicobar. Pescarii birmanezi au descoperit un cargobot care purta steagul indonezian, iar întâlnirea cu această navă le-a creat fiori reci pe șira spinării. Această navă a fost văzută pentru ultima oară în anul 2009, tocmai în largul Taiwanului. De atunci, nimeni nu a știut ce s-a întâmplat cu ea.

Poliția a anunțat că nava comercială „Sam Rataulangi PB1600″, al cărei nume este scris cu litere mari pe lateralul navei, a fost localizată săptămâna aceasta „înţepenită într-un banc de nisip”, potrivit Epochtimes-Romania.com.

Oamenii legii care au ajuns la bord au avut parte de o surpriză de proporții. Nava care are o lungime de 178 de metri, o lățime de 28 de metri și cântărește 26510 tone este într-o stare foarte bună, în ciuda faptului că a rămas atâta timp dispărută.

„Nu avea niciun echipaj sau bunuri la bord. Este destul de ciudat cum a apărut o astfel de navă în apele noastre. Autoritățile sunt cu ochii pe ea”, au precizat poliţiștii mirați de această întâmplare, mai ales că se așteptau ca măcar ceva să se găsească la atâția ani de la dispariție.

„Părerea mea este că nava a fost recent abandonată. Trebuie să existe un motiv pentru care a fost așa abandonată”, a declarat Aung Kyaw Linn, secretar general al Federației Independente din Myanmar Seafarers, potrivit rt.com.

Cargobotul indonezian, construit în 2001, a fost localizat ultima oară în largul Taiwanului, potrivit Marine Traffic, care raportează mişcările navelor din întreaga lume. Acum, departamentul de administrație marină din Muanmar încearcă să dea de proprietarul navei, care poate fi obligat să se ocupe de aceasta.

Potrivit publicaţiei Myanmar Times, una dintre ipoteze ar fi că cargobotul fantomă se afla în drum spre vecina Bangladesh, îndreptându-se către unul dintre şantierele ilegale de dezmembrare a vechilor nave pentru reciclarea metalelor, atunci când a rămas blocată.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply