15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Surpriză de la meteorologi. Când va veni, de fapt, iarna în România

0 Comments

Când vine iarna? Cât ne vom mai bucura de această vreme frumoasă, specifică verii? Meteorologii au primele previziuni despre vremea în următoarele luni de zile.

Conform site-ului accuweather.com, unul din site-urile care face previziuni detaliate cu luni de zile înainte, iarna adevărată se va instala abia din luna ianuarie.

S-ar putea să avem parte de o vară prelungită, căci și în luna octombrie ne așteaptă temperaturi ridicate.

Temperarurile vor coborî în cea mai mare parte a țării la normalul perioadei abia din luna noiembrie.

Conform prognozei ANM, luna septembrie va continua cu valori termice ridicate, însă nu vor fi în afara normalului acestei luni. Vom mai avea zile cu temperaturi de 28, chiar 29 de grade pe alocuri, în anumite regiuni (în special sud și sud-est, sud-vest).

Vremea se va răci considerabil abia din 7 decembrie, conform prognozelor făcute la această oră. Din perioada 10-15 decembrie, temperaturile vor coborî sub 0 grade, cu valori de -2, -3 în timpul nopții. Ziua, până la jumătatea lunii decembrie vom avea valori cuprinse între 5 și 15 grade, în funcție de fiecare regiune a țării.

Așadar, ne așteaptă o iarnă adevărată abia spre finalul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie, însă având în vedere schimbările climatice din ultimul an, nu e deloc exclus ca și în luna ianuarie să avem zile cu temperaturi care să depășească 10 grade Celsius.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply