15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Lucruri pe care părinții le făceau zilnic în timpul Comunismului, iar acum par extrem de ciudate. Ultimul te va pune pe gânduri

0 Comments

Într-o epocă în care partidul nu doar că avea voie să-şi arunce ochii în viaţa de familie, ci dicta până şi ce avea să se întâmple sub plapumă, nici nu este de mirare că foarte multe lucruri sunt complet diferite în prezent față de anii comunismului. Iată care sunt cele mai ciudate lucruri pe care mulți le consideră inacceptabile în zilele noastre, dar despre care mulți se gândesc cu nostalgie.

În primul rând, mulți își amintesc de munca grea a mamelor care aveau bebeluși. Pentru că, în vremea comunismului, când multe lucruri nu se găseau, scutecele de unică folosință erau doar un vis pentru multe mame. Din acest motiv, femeile erau nevoie să folosească scutece textile, pe care să le refolosească.

După fiecare utilizare, părinții erau nevoiți să le spele, să folosească înălbitor și să le usuce. Iar acest lucru se întâmpla aproape în fiecare zi. Din acest motiv, părinții încercau să îi învețe pe copii să renunțe la aceste scutece încă de la câteva luni, iar după un an, un an și câteva luni, părinții se mândreau că au copii care au învățat să folosească olița.

Într-o eră în care telefonul era un lux, copiii se chemau între ei la geam și ieșeau în parcuri singuri ori în fața blocului. Nu exista teama de accidente, iar măsurile de siguranță din parcuri nu erau prea avansate. Copiii se lăsau cu greu duși înapoi în casă și petreceau tot timpul liber alături de prieteni și de colegi.

Cine nu își aduce aminte de celebrele televizoare? Copiii, adesea, jucau rolul de telecomandă umană. Părinții îi trimiteau la televizor să schimbe programul ori să modifice volumul, iar copiii urau acest lucru. Astăzi, când nu ne imaginăm viața fără telecomanda televizorului, copiii o înlocuiau cu succes.

Un lucru care acum pare desuet este vizita la atelierul de fotogragie. La câteva luni, întreaga familie se reunea la acest fotograf, pentru a imortaliza anumite momente din viața familiei. Copii, părinți și bunici îmbrăcau cele mai frumoase haine, apoi așteptau cu nerăbdare fotografiile pentru a le pune în album.

Copiii învățau încă de mici să stea la coadă pentru a cumpăra diverse lucruri și aveau răbdare să stea să cumpere anumite produse. Își ajutau părinții când era nevoie de ei.

Foto: http://unuplusunu.org

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply