15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://revista.teotrandafir.com 300 true

Veste extraordinară pentru toți copiii din România. Ce bani primesc de la stat. Ce trebuie să știe părinții

0 Comments

O veste bună sosește pentru cei mici. Statul român a decis mărirea alocațiilor copiilor cu 80%, iar acest lucru se va produce din anul 2019.

Legea care poate aduce zâmbete pe chipul celor mici trebuie să treacă acum doar de votul deputaților. Inițiatorii acestei propuneri vor să susțină astfel familiile din România, iar măsura a fost gândită pentru a stopa declinul demografic.

Economiștii, pe de altă parte, spun că România nu își permit o astfel de mărire a alocațiilor, cu până la 80%.

Proiectul prevede majorarea alocațiilor copiilor de până la 2 ani de la 200 la 300 de lei. Cei până în 18 ani vor avea alocația mărită de la 84 de lei la 150 de lei. În 2017, în țara noastră erau peste 4 milioane de copii, iar dacă legea va trece de Camera Deputaților, impactul bugetar va fi de 2,9 milioane de lei.

Ce se mai aude de legea pensiilor?

Un proiect de lege privind contribuțiile la Pilonul II de pensii generează noi controverse. În el se precizează că în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, contribuțiile la acest pilon vor fi suspendate.

CITESTE SI: Vești de ultimă oră despre PENSII! A fost făcut anunțul astăzi

Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 – 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a reacționat și a vorbit la Antena 3 despre această inițiativă legislativă.

Ea a spus că este vorba despre ”o soluție a Comisiei de Prognoză”, cu care nu este de acord.

”Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi. Este o soluție a Comisiei de Prognoză”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3.

O altă prevedere a proiectului citat este că se va stabili o „contribuție a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuție care „crește anual până la 125 de lei în anul 5” și va fi „dedusă din impozitul pe venit”.

Totodată, va exista și o contribuție a angajatorului „egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei (50, 25, 10 angajați)”, se mai arată în documentul guvernamental, scrie mediafax.ro.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply